Aktuelno 1

11.10.2024.

13:36

Hakujte Netflix: Trikovi za nalaženje dobrih filmova i serija

Uključite Netflix, i više vremena provedete tražeći šta ćete da pustite, nego što zaista gledate neki film ili seriju. Zvuči poznato?

Izvor: B92

Hakujte Netflix: Trikovi za nalaženje dobrih filmova i serija
Shutterstock/Alex Photo Stock

Podeli:

Koliku god bazu sadržaja da Netflix ima, čini se da malo-malo pa ništa više zanimljivo nema da se gleda. Ukoliko vam je ponestalo ideja, evo nekoliko saveta kako da "iscedite" sve što može od ove striming platforme.

Otvorite "tajne" kategorije

Pretraživanje putem žanrova je dobar prvi korak ka pronalaženju filma ili serije, ali postoji mnogo više kategorija od onih koje su navedene na Netflixovom početnom ekranu. Šta ako ste raspoloženi za, recimo, špijunski film, vestern, klasični mjuzikl ili sportsku dramu? Postoji način da birate između još mnogo Netflix kategorija, ali da dođete do njih treba da uložite malo truda.

Na svom računaru ili telefonu, otvorite idite na internet-stranicu "Netflix-Codes.com". Nisu ovo kodovi za popust, već se na tom sajtu nalazi veliki broj kodova koje možete da nalepite u Netflix URL. Dovoljno je da kliknete na kod ili da ga nalepite u prostor za web-adresu "https://www.netflix.com/rs/browse/genre".

Recimo da želite da otvorite stranicu gde će vam Netflix prikazati sve azijske akcione filmove koji su vam dostupna. Na spisku vidimo da je njihov kod "77232". Kada ukucate internet-adresu "https://www.netflix.com/rs/browse/genre/77232", dobićete spisak sa takvim filmovima.

Ocenjujte što više

Netflix na čudan način odlučuje šta će vam predložiti da gledate, ali možete njegove algoritme da pogurate u pravom smeru. 

Kad god se setite, obavezno ocenite pozitivno sadržaj koji vam se svideo, odnosno negativno onaj koji vam se ne sviđa.

Ovo možda zvuči glupo, ali zaista utiče na Netflixov algoritam i na to šta će vam izlaziti u predloženim filmovima i serijama. Ako se setite da biste neku ocenu mogli da promenite uvek možete da pregledate "istoriju rejtinga" i da to učinite.

Ne zaboravite povezani sadržaj

Jedan od najlakših načina da pronađete film ili seriju koja će vam se dopasti je provera povezanog ("Related") sadržaja u odnosu na onaj koji vam se dopada.

U zavisnosti od vaše platforme, međutim, Netflix nije baš pouzdan preporuci filmova i serija na osnovu onoga što gledate. 

Ako vaša Netflix aplikacija ne prikazuje povezan sadržaj, otvorite Netflix u desktop verziji, pređite strelicom preko naslova, kliknite na strelicu nadole koja se pojavljuje na dnu, a zatim kliknite na "More Like This".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: