Aktuelno 2

10.10.2024.

12:10

Pitali smo moćni AI da napravi svoju sliku: Pogledajte šta je rezultat FOTO

Najnoviji i najkvalitetniji AI generator slika kompanije Google zove se Imagen 3, i obećavaju da će doneti "još veći stepen fotorealizma".

Izvor: B92

Pitali smo moćni AI da napravi svoju sliku: Pogledajte šta je rezultat FOTO
Phonlamai Photo / Shutterstock.com

Podeli:

Takođe, Google je rekao da će Imagen 3 doneti i "bolje praćenje instrukcija" kao i "manje funkcija koje skreću pažnju" nego njegovi prethodnici.

Navodi se da podržava različite stilove, od klasike do moderne digitalne umetnosti, a svako može da ga koristi ukoliko ima Google Gemini, čak i one pakete bez pretplate.

Za razliku od nekih drugih generatora AI slika, Imagen 3 generiše samo jednu sliku za svaki od vaših upita - ovo možete biti prednost, ali i nedostatak.  Rezolucija generisanih slika je 2048x2048.

Isprobali smo ovaj program: sliku koju vidite u nastavku teksta napravio je upravo Gemini AI (Imagen 3), a pitali smo ga da nam napravi sliku AI za vest o njemu samom.

Sliku generisao Gemini AI

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: