Aktuelno 7

10.10.2024.

18:00

Microsoft ukinuo podršku

Microsoft je zvanično prekinuo podršku za dve verzije svog operativnog sistema Windows 11.

Izvor: B92

Microsoft ukinuo podršku
Melnikov Dmitriy / Shutterstock.com

Podeli:

Kako je izvestio Neowin, ovo utiče na korisnike Windows 11 verzije 22H2 u izdanjima Home i Pro, kao i na one koji koriste Windows 11 verziju 21H2 u izdanjima Enterprise, Education i IoT Enterprise. 

Microsoft više neće pružati bezbednosne ispravke ili zakrpe za ove verzije. Bez ovih ažuriranja, vaš računar može postati ranjiv na bezbednosne rizike i lošije raditi.

Korporativni korisnici imaju mogućnost nadogradnje na Windows 11 verziju 22H2, što će im pružiti još jednu godinu podrške, pa će imati više vremena za planiranje i pripremu za potpunu nadogradnju na novije verzije operativnog sistema. 

Za redovne korisnike, Microsoft će postepeno ažurirati vaš sistem sa verzije 22H2 na najnoviju verziju Windows 11, pa ne morate da brinete da ćete propustiti obaveštenja o ažuriranju.

Ako niste sigurni koju verziju operativnog sistema Windows koristite, lako je proveriti. Samo idite na meni "Podešavanja" na i potražite odeljak "O sistemu". Ovo će vam pokazati tačnu verziju instaliranu na vašem računaru.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: