Aktuelno 0

15.10.2024.

9:00

WoW osvanuo na Twitch kanalu Kamale Haris FOTO

U avgustu, kandidatkinja za predsednicu SAD Kamala Haris otvorila je Twitch nalog kako bi privukla potencijalne birače iz mlađe populacije.

Izvor: B92

WoW osvanuo na Twitch kanalu Kamale Haris FOTO
AP/Photo/Morry Gash

Podeli:

Kanal je debitovao strimovanjem njenog govora na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, ali je sinoć prvi put prikazan prenos igranja jedne video-igre, što i jeste, po mišljenju mnogih, svrha Twitch platforme.

Uz gejmplej, međutim, prikazao se i lajv prenos govora Tima Volca, kandidata za potpredsednika, koji je držao u Arizoni.

Twitch strimer pod nazivom Preheat krenuo je sa igranjem World of Warcraft video-igre na ovom kanalu, a kako je rekao za sajt Wired, to je učinio jer podržava Kamalu Haris.

Uz strimovanje igranja, Preheat je istovremeno i ohrabrivao gledaoce da glasaju za Haris, jer je cilj njene kampanje na ovoj platformi pre svega da privuče mlade muškarce koji će joj pokloniti svoje poverenje na izborima.

Ovo nije prvi slučaj da neka politička figura koristi Twitch u SAD kako bi se približila potencijalnim glasačima. To je radio i Džo Bajden, kao i Donald Tramp koji je bio suspendovan nakon šestojanuarskih nereda na Kapitolu, ali mu je kanal vraćen u julu ove godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: