Aktuelno 0

09.10.2024.

16:48

Prvi na svetu: Južna Koreja predstavila autonomni amfibijski robotski lanser raketa

Južnokorejska kompanija Hanwha Aerospace zvanično je predstavila predlog novog robotskog amfibijskog lansera raketa, koji je najavljen na sajmu KADEX.

Izvor: Klix.ba

Prvi na svetu: Južna Koreja predstavila autonomni amfibijski robotski lanser raketa
Hanwha Aerospace

Podeli:

Ovaj lanser će biti dizajniran tako da pruži maksimalnu vatrenu podršku sa minimalnom ljudskom snagom.

Vozilo ne zahteva prisustvo posade i može da ispaljuje više raketa iz ranije nedostupnih područja, a to će se pokazati posebno korisnim za distribuirane operacije i kontranapade.

Ovaj novi raketni sistem biće težak oko 17 tona, i moći će da se šalje u akciju s amfibijskih bojnih, ali i transportnih brodova. Poseduje napredni sistem stabilizacije, koji kompenzuje kretanje brodova, tako da se može koristiti sa palube broda i kopna.

Raketni sistem je jedna od nekoliko inovativnih vojnih tehnologija koje je Hanwha predstavila na KADEX-u, a među njima su i nove verzije samohodne haubice K9. One uključuju varijantu sa dometom od 80 kilometara, kao i pokretniju verziju na točkovima.

Hanwha je predstavila i svoju KSS-III Batch-II podmornicu, kao i bespilotni komandni i kontrolni brod Ghost Commander.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

21 h

Podeli: