Aktuelno 2

06.10.2024.

19:50

Kocka do kocke – kriptovalutica

Iz kompanije kažu da nisu kompromitovani korisnički nalozi.

Izvor: B92

Kocka do kocke – kriptovalutica
StepanPopov / Shutterstock.com

Podeli:

Ljudi koji su posetili sajt kompanije Lego 4. oktobra uveče dočekani su banerom sa ilustrovanim novčićima sa logom kompanije, na kojoj se tvrdi da je "Lego coin" sada zvanično dostupan. Čak je obećavao "tajne nagrade" onima koji bi ih kupili.

Međutim, Lego nije zaista lansirao zvaničnu kriptovalutu, a prema navodima sajta The Brick Fan, taster za kupovinu odvodio je do eksterne veb stranice kriptovalute koja je prodavala "LEGO Tokens" sa Ethereumom. Veb lokaciju su, naizgled, oteli hakeri koji su promenili njen baner i iskoristili je za neku vrstu kripto prevare.

Kako su korisnici na Lego podreditu primetili, incident se dogodio preko noći. Kompanija je, međutim, reagovala relativno brzo i uklonila neovlašćeni baner i linkove. U međuvremenu je Lego Fortnite baner za saradnju ponovo postavljen, a link "buy now" vodi ka toj kolekciji.

Lego je za Engadgetrekao da nijedan korisnički nalog nije kompromitovan i da je identifikovan uzrok problema. Takođe je rečeno da se sprovode mere kako bi se sprečilo da se bilo šta slično ponovi u budućnosti. Međutim, kompanija je odbila da podeli detalje o "uzroku" koji je doveo do problema ili merama koje sprovodi.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: