Aktuelno 0

06.10.2024.

13:00

Ko češće menja telefon – iPhone ili Android korisnici?

Korisnici iPhone i Android telefona imaju različite navike - ovo se tiče i načina na koji se odlučuju za kupovinu novog uređaja.

Izvor: B92

Ko češće menja telefon – iPhone ili Android korisnici?
Shutterstock/Rokas Tenys

Podeli:

Prema novom istraživanju koje je sproveo CIRP, vlasnici Androida češće kupuju novi telefon nego oni koji su verni Apple uređajima.

Kako prenosi Apple Insider, tokom 2023. godine je oko 29% iPhone korisnika svoje telefone koristilo tri ili više godina, dok kod korisnika Androida to je slučaj sa oko 21% ispitanika.

Specijalizovani portal predlaže nekoliko razloga za ovo - od toga da poslednjih godina Apple fokusira svoje poslovanje na unapređenje kvaliteta, pre nego na dodavanje novih funkcija, do činjenica da mnogi iPhone vlasnici često razvijaju neku vrstu "povezanosti" sa svojim telefonom, zbog ekosistema koji Apple gradi.

Što se tiče onih koji koriste Android, više od polovine (oko 57%) njih reklo je da je zamenilo telefon koji nije bio korišćen ni dve godine. Jedan od glavnih razloga za ovo je raznovrsnost Android telefona na tržištu.

Uz to, razlog može da bude i što su Android uređaji povoljniji nego telefoni koje pravi Apple, pa su vlasnici Androida manje "finansijski vezani" za svoje tehnološke "ljubimce".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: