Aktuelno 0

05.10.2024.

13:25

Moćniji nego ikada: Šta donosi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, i koji će ga telefoni imati

Qualcomm Snapdragon bi trebalo uskoro da predstavi Snapdragon 8 Gen 4 čip, koji tehnološka javnost željno iščekuje. Šta će sve on doneti?

Izvor: Gizmochina

Moćniji nego ikada: Šta donosi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, i koji će ga telefoni imati
Shutterstock/Mamun_Sheikh

Podeli:

S obzirom na to da je Snapdragon 8 Gen 3 već postavio visoke standarde, a očekuje se da njegov naslednik bude još moćniji, pravo je pitanje šta će sve Qualcomm uraditi sa svojim najnovijim čipsetom.

Za početak, da kažemo da će Snapdragon 8 Gen 4 imati osmojezgarnu strukturu - 6x3.53 GHz i 2x4.32 GHz - uz Adreno 830 GPU. Ovo je dovoljno za Geekbench multi-core rezultat od oko 10.000, a nema ga još na AnTuTu.

Napredak u GPU odseku bi trebalo da bude najvidljiviji, jer će Adreno 830 prema trenutnim izveštajima biti 56% brži od prethodnika. 

Ovo znači da će igre i aplikacije koje zahtevaju visoku grafiku verovatno raditi tečnije, što bi trebalo da privuče gejmere i one koji koriste telefon za zahtevne zadatke. 

Takođe, trebalo bi da postoji i jača, overklokovana verzija pod nazivom Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy, a što se tiče cene, telefoni u koje je stavljen Snapdragon 8 Gen 4 mogli bi da budu i do 20% skuplji u odnosu na prethodnike.

Prvi telefoni u kojima će stajati ovaj čip biće Xiaomi 15 serija, Honor Magic 7 serija, OnePlus 13 i iQOO 13. Veorvatno će svi izaći negde pred kraj oktobra, pa ćemo tada i videti iz prve ruke kako će sve to da izgleda.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: