Aktuelno 0

03.10.2024.

19:45

Predstavljen novi pametni prsten: Evo šta je poboljšano

Oura Ring 4 je zvanično predstavljen i stiže sa brojnim poboljšanjima u odnosu na prethodnu generaciju od pre tri godine.

Izvor: B92

Predstavljen novi pametni prsten: Evo šta je poboljšano
T. Schneider / Shutterstock.com

Podeli:

Pametni prsten Oura Ring 4 ima kompletan spoljašnji dizajn od titanijuma, ima debljinu os 2,88 milimetara i težak je između 3,3 i 5,2 grama u zavisnosti od veličine. Takođe je i vodootporan na dubinama do 100 metara.

Unutrašnji senzori su znatno tanji – svega 0,3,, u poređenju sa 1,3mm na Ring Gen 3 modelu. A iako su senzori smanjeni, Oura obećava poboljšanu preciznost.

Oura tvrdi da je postignuto poboljšanje od 120% u merenju kiseonika u krvi (SpO2), kao i poboljšanje od 30% u preciznosti očitavanja parametara tokom spavanja. Novi Ring ima i precizniji senzor merenja otkucaja srca i bolji BDI (breathing distribution index).

Oura Ring 4 ima unapređenu automatsku detekciju aktivnosti, sa podrškom za više od 40 modova i praćenja rada srca. Tu je i praćenje spavanja i stresa, kao i trendova reproduktivnog zdravlja.

Novi Oura Ring se i dalje uparuje preko Bluetooth Low Energy sa Android i iOS uređajima, a ima redizajniranu Oura App aplikaciju sa pojednostavljenim interfejsom i dinamičkim karticama.

Životni vek baterije prstena je do osam dana sa jednim punjenjem, a dopunjava se preko novog adaptera.

Oura Ring 4 je dostupan u nekoliko boja i veličinama 4-15, a početna cena je 399 evra. Prsten će se u prodaji naći od 15. oktobra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: