Aktuelno 0

29.09.2024.

10:15

TV od 2.200 evra pokazuje reklame?

Danski tehnološki portal FlatpanelsHD nedavno je recenzirao novi LG G4 OLED TV i otkrio da televizor prikazuje oglase pre nego što se aktivira screensaver.

Izvor: Indeks

TV od 2.200 evra pokazuje reklame?
Shutterstock/Proxima Studio

Podeli:

Zanimljivo je da ti oglasi ne mogu da se preskoče, uprkos visokoj ceni uređaja od 2.200 evra.

Kako navodi portal, većinom su to sponzorisane poruke LG-a ili njegovih partnera. Na primer, jedan od oglasa promovisao je LG Channels, besplatnu aplikaciju za gledanje televizije, ali se prikazuju i reklame za druge proizvode i usluge.

Iako postoji mogućnost isključivanja oglasa, iznenađujuće je da se uopšte i pojavljuju na uređaju tako visoke cene. Portal piše da LG prikazuje iste oglase jednako često i na svojim jeftinijim modelima.

Prema portalu, iza ove inicijative stoji LG Ad Solutions, odsek zadužen za oglašavanje na LG pametnim televizorima. 

Prema izjavi Krisa Vajlanda, direktora za marketing proizvoda u LG Ad Solutionsu, oglasi koji se prikazuju dok je televizor u mirovanju predstavljaju važan iskorak u privlačenju pažnje gledalaca.

Ovi oglasi se prikazuju preko celog ekrana u trenucima kada televizor nije aktivan, s ciljem povećanja vidljivosti brendova.

Vajland je istaknuo da su povratne informacije i rezultati istraživanja pokazali da takvi oglasi privlače pažnju i podstiču korisnike na interakciju, zbog čega su postali važan deo LG oglašivačke ponude.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: