Aktuelno 0

26.09.2024.

21:35

Šta je sve Zakerberg danas otkrio: Nova Quest kaciga i pametne Ray-Ban naočare FOTO

Kompanija Meta je danas predstavila nekoliko novih proizvoda - Meta Quest 3S, novi par Ray-Ban naočara, kao i prototip Orion AR naočara.

Izvor: B92, Indeks

Šta je sve Zakerberg danas otkrio: Nova Quest kaciga i pametne Ray-Ban naočare FOTO
Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Podeli:

Meta Quest 3S je povoljnija verzija uređaja Quest 3. Cena počinje od 330 evra, a koristi isti Snapdragon XR2 Gen 2 čipset kao i standardni Quest 3, uz 8 GB RAM-a.

"Od gledanja omiljenih TV emisija na ekranu veličine bioskopskog platna, do ličnog trenera kog možete da nosite bilo gde, uz mogućnost multitaskinga, igranja i još mnogo toga - nema boljeg uređaja za mešovitu stvarnost na tržištu po ovoj ceni", naglašava Meta.

Quest 3S koristi jedan LCD ekran sa nešto nižom rezolucijom po oku - 1832 x 1920 px u odnosu na 2064 x 2208 px. Iako novi LCD ima brze frekvencije osvežavanja od 90 Hz i 120 Hz, nema opcija za 72 Hz i 80 Hz. Nova, tanja sočiva iz Questa 3 zamenjena su starijom vrstom iz Questa 2, što smanjuje vidno polje u odnosu na Quest 3.

Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Meta Quest 3S teži gotovo isto kao Quest 3, sa razlikom od samo jednog grama, ali nudi nešto duže trajanje baterije - 2 sata i 30 minuta, u poređenju sa 2 sata i 12 minuta kod Questa 3.

Dostupan je u opcijama od 128GB i 256GB kapaciteta, a u zavisnosti od toga formira se i cena - 330 ili 440 evra.

O Orion AR uređaju, odnosno njegovom prototipu, koji preti da bude ozbiljna revolucija u ovom segmentu, pisali smo u posebnom tekstu - o tome više pročitajte ovde.

Predstavljen je i novi model Ray-Ban Meta naočara, koje služe uglavnom kao pametna kamera sa integrisanim AI asistentom. 

Naočare omogućavaju snimanje videa i fotografija, a zahvaljujući AI mogu da pomognu u svakodnevnim zadacima poput postavljanja podsetnika ili slanja poruka glasovnim naredbama.

Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Meta je ostvarila partnerstva sa aplikacijama Audible i iHeart kako bi korisnicima omogućila više audiosadržaja tokom korišćenja naočara. Uz to, poboljšana je integracija sa Spotify i Amazon Music aplikajama, za još bolje iskustvo slušanja.

Ove naočare koštaju 330 evra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: