Aktuelno 12

26.09.2024.

12:53

Da li ćemo ih uskoro svi nositi? Zakerberg predstavio nove AR naočare VIDEO

Šef kompanije Meta, Mark Zakerberg, predstavio je prvi prototio Orion hologramskih AR naočara na događaju Meta Connect 2024.

Izvor: B92

Da li ćemo ih uskoro svi nositi? Zakerberg predstavio nove AR naočare VIDEO
Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Podeli:

"Ovo je Orion, naš prvi zvanični prototip sa punom funkcioninalnošću, i ako smem da kažem, ovo su najnaprednije naočare koje je svet video", rekao je on. Kako je naveo, pre oko deceniju okupio je tim stručnjaka kako bi krenuli da rade na ovom uređaju.

"Nisu kaciga, nemaju žice, teške su manje od 100g, imate širok pregled, dovoljno su oštre da pokupite detalje, možete da imate više ekrana" itd", dodao je on.

"Ovo je fizički svet presvučen hologramom. Na primer, neko vam pošalje poruku, i možete u nekoliko poteza da odgovorite bez da napuštate trenutak u kom ste", objasnio je šef Mete.

Tehnološki influenseri i stručnjaci koji su ih isprobali uglavnom su imali pozitivne reakcije - pogledajte kako je to izgledalo na snimku ispod.

@cnetdotcom We spot a few familiar faces, including #Nvidia’s own Jensen Huang 👀 #metaconnect #meta #ar #orion ♬ original sound - CNET

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: