Aktuelno 8

21.09.2024.

19:34

Da li se isplati sačekati iPhone 17?

Samo što je stigao iPhone 16, a entuzijasti već raspravljaju o tome da li bi ipak trebalo sačekati iPhone 17. Šta sve on donosi?

Izvor: Indeks

Da li se isplati sačekati iPhone 17?
Profimedia

Podeli:

Trebalo bi, naime, da sledeće godine iPhone 17, iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max dobiju značajna poboljšanja ekrana, piše GSMArena.

Kako navodi Ros Jang iz "Display Supply Chain Consultantsa", navodno će iPhone 17 dobiti ekran sa osvežavanjem od 120 Hz, što znači da će sve ići mnogo "tečnije".

Osim toga, navodno će imati LTPO OLED panel, tehnologiju koja omogućava da se brzina osvežavanja ekrana prilagodi u zavisnosti od toga šta se prikazuje.

Ova funkcija se već dugo očekuje, budući da Apple, čak i sa iPhone 16 serijom, i dalje ograničava visoku brzinu osvežavanja samo na Pro modele.

Takođe, iPhone 17 Slim će navodno imati ekran sa osvježavanjem od 120 Hz i LTPO tehnologiju. Što se tiče modela iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max, oni će navodno dobiti Face ID ispod ekrana.

O ovoj funkciji se dugo pričalo, a sada se čini da smo samo godinu dana udaljeni od njenog dolaska na tržište.

To znači da bi Dynamic Island mogao da nestane ili da bude manji, s obzirom na to da se očekuje da će Face ID senzori biti smešteni ispod ekrana, a izrez bi ostao samo za prednju kameru.

Ako se ovo ostvari, iPhone 17 Pro i Pro Max mogli bi imati veći i "čistiji" ekran, slično kao flagship Android uređaji koji već koriste ovakvo rešenje.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: