Aktuelno

25.09.2024.

9:06

Evo kako treba da izgleda dobar moderan laptop

Kada se spoje pametan koncept, inovativni materijali i najnovije tehnologije, rezultat mora biti odličan.

Izvor: Promo

Evo kako treba da izgleda dobar moderan laptop
ASUS

Podeli:

Konkurencija na tržištu laptopova je velika, pa nije lako napraviti model koji će se izdvojiti. Srećom, ponekad se pojavi dragulj koji zablista punim sjajem i privuče pažnju ne samo ljubitelja novih tehnologija, nego i šire javnosti. Ovo je priča o jednom takvom laptopu, a u pitanju je ASUS Zenbook S 14 (UX5406).

Dizajn koji privlači poglede

ASUS

Već na prvi pogled i dodir je jasno da Zenbook S 14 nije običan laptop. Slovo S u oznaci govori da spada u tanke (slim) modele, a prevedeno u brojeve to znači da mu je debljina oko 1,1 cm. Ni težina nije ništa manje impresivna, a iznosi 1,2 kg.

Broj 14 u imenu uređaja otkriva da ima ekran dijagonale 14 inča, pa je jasno da ovaj Zenbook spada među najlakše i najtanje u svojoj kategoriji. Kada dodirnete poklopac otkrićete još jednu zanimljivost ovog laptopa, a to je Ceraluminum™, jedinstven materijal koji je ASUS razvijao čak četiri godine.

U pitanju je keramika nastala od aluminijuma, pa je Ceraluminum™ zadržao lakoću aluminijuma, ali dobio čvrstinu i otpornost na habanje kojima se odlikuje keramika. Poseduje finu teksturu, koja na dodir podseća na kamen. U svakom slučaju, reč je o inovativnom, elegantnom i praktičnom materijalu, koji laptopu daje premijum izgled.

Predvodnik nove generacije

ASUS

Nije samo spoljašnjost ta koja privlači pažnju. ASUS Zenbook S 14 (UX5406) je prvi model na tržištu koji u sebi ima novu generaciju procesora, uključujući i moćni Intel® Core™ Ultra 9 procesor (Series 2). U pitanju je prva Intelova serija procesora koja zadovoljava Microsoftove zahteve u pogledu veštačke inteligencije. Zahvaljujući NPU delu procesora, zaduženom za AI, koji pruža do 48 TOPS-a, Zenbook S 14 spada u grupu Copilot+ PC laptopova.

To znači da će korisnici moći da uživaju u naprednim AI funkcijama koje će uskoro doneti nova nadogradnja Windows 11 operativnog sistema. Naravno, AI mogućnosti laptopa možete koristiti i za povećanje produktivnosti, kreiranje ili obradu teksta i slika, kao i za unapređenje bezbednosti i pomoć pri sprečavanju napada sa interneta.

Ne treba zaboraviti da veliki broj proizvođača softvera radi na novim verzijama koje će koristiti AI potencijal procesora, pa će Zenbook S 14 vremenom postajati sve korisniji.

Napredni sistem za hlađenje sa dva ventilator obezbeđuje dobre performanse i tih rad i pri velikom opterećenju.

Iako su obično performanse te koje privlače najviše pažnje, kod ovog laptopa je to nešto drugo. U pitanju je fantastična autonomija rada, pa će proći gotovo 27 sati pre nego što se ugasi, ukoliko koristite samo energiju baterije. Ovaj rezultat se odnosi na gledanje 1080p filmova, pa će se prilikom intenzivnijeg rada baterija brže isprazniti, ali je i dalje u pitanju impresivan rezultat. 

Slika i zvuk na najvišem nivou

ASUS

I u radu i u trenucima zabave i opuštanja uživaćete u 3K ASUS Lumina OLED ekranu dijagonale 14 inča. Ima frekvenciju osvežavanja od 120 Hz, što znači da će svaki pokret na ekranu izgledati glatko i prirodno. Emituje 70% manje štetnog plavog svetla od običnih LCD ekrana, pa je neuporedivo zdraviji za oči.

Iako je kućište veoma kompaktno, našlo se mesta i za četiri zvučnika, pa ćete uživati u muzici i filmovima. Touchpad poseduje Smart Gesture tehnologiju, pa jednostavnim pokretom prsta duž gornje ivice možete premotavati video napred ili nazad, a pokretima duž leve i desne ivice možete podešavati jačinu zvuk i osvetljenje ekrana. U pitanju su simpatične stvari koje olakšavaju korišćenje laptopa.

Savršen saputnik

Teško je zamisliti boljeg saputnika od ASUS Zenbook S 14 (UX5406) laptopa. Elegantan je, lagan i malih dimenzija, a uz to moćan i napakovan najnovijim tehnologijama. Neverovatna autonomija će vam omogući bezbrižan rad na brojnim sastancima i putovanjima, bez potrebe da stalno tražite utičnicu. Detaljnu specifikaciju, cenu i gde kupiti možete naći na ovom linku www.asusplus.rs.

Podeli:

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: