Aktuelno 15

12.09.2024.

10:01

Samsung ponovo bocnuo Apple: "I dalje čekamo..."

Apple je pre dva dana predstavio nove modele svojih telefona, a iz Samsunga su na platformi X pokazali šta misle o njima.

Izvor: Zimo

Samsung ponovo bocnuo Apple: "I dalje čekamo..."
Karlis Dambrans / Shutterstock.com

Podeli:

Apple i Samsung su veliki konkurenti na mobilnom tržištu pa su njihovi telefoni redovno među najprodavanijim i najpopularnijim uređajima na svetu. Tokom godina južnokorejska kompanija je više puta ismevala Apple, njihove proizvode, ali i korisnike koji su toliko oslepljeni snagom Apple brenda da ne vide druge brendove i uređaje oko sebe. A ti uređaji, tvrdili su u Samsungu u više reklama, već su imali sve opcije i mogućnosti koje bi u Apple-u predstavljali kao novitete.

Ekipa iz Samsunga nije propustila da kritikuje Apple ni nakon njihovog kontroverznog oglasa za novi iPad Pro model u kojem hidraulična presa uništava instrumente i mnogi su tu reklamu videli kao simbol modernog vremena u kojem tehnologija uništava kreativnost. Južnokorejska kompanija je objavila sopstveni spot u kojem su hteli da pokažu kako tehnologija može da pomogne kreativcima i u kojem su poručili: Mi nikada ne bismo uništili kreativnost.

Apple se ove nedelje, nakon predstavljanja nove generacije iPhone-a, ponovno našao na meti Samsunga. Na američkom profilu kompanije na platformi X, Samsung je citirao jednu svoju objavu iz 2022. godine. Tada su, takođe nakon predstavljanja nove verzije iPhone-a, napisali: "Javite nam kada se savije", čime su dali do znanja da oni već proizvode telefone s fleksibilnim ekranima, dok Apple i dalje nema svog aduta na tom tržištu.

Na društvenoj mreži X Samsung je, dakle, citirao tu objavu i pre dva dana napisao: "I dalje čekamo...". Poruka je jasna – godine prolaze, Samsung (ali i većina mobilnog tržišta) razvija inovativne modele sa savitljivim ekranima, dok jedino Apple do sada nije predstavio sličan uređaj, tako da prilično zaostaje za konkurencijom. Iako bi i to trebalo da se promeni, pa već neko vreme mrežama kruže glasine o savitljivom iPhone-u ili iPad-u, te uređaje ne bi trebalo očekivati pre 2026. godine.

Osim zbog ekrana, Samsung je bocnuo Apple i zbog noviteta u vezi sa veštačkom inteligencijom. Američka kompanija u svoje telefone će integrisati, kako su to nazvali, Apple Intelligence pa su na događaju pre dva dana predstavili i neke zanimljive mogućnosti koje će sada dobiti korisnici njihovih uređaja. Iz Samsunga, na čijim telefonima već može da se koristi Galaxy AI, nisu previše impresionirani pa su im u još jednom tvitu poručili: "Znate... možda smo imali prevelika očekivanja od vaše veštačke inteligencije.

Kada se novi modeli Apple telefona pojave u prodaji, što će biti od sledećeg petka, na njima neće odmah biti dostupne sve AI opcije, već će one na određenim tržištima (ne i evropskom) postati dostupne od sledećeg meseca, dok poboljšanja sa Siri ne treba očekivati pre sledeće godine.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: