Aktuelno 9

09.09.2024.

19:25

Apple Watch Series 10 dobija najveći ekran do sada

Apple je predstavio svoj najnoviji pametni sat, Watch Series 10, koji krase neki noviteti, kao i Watch Ultra namenjen sportistima.

Izvor: B92

Apple Watch Series 10 dobija najveći ekran do sada
Profimedia

Podeli:

Apple Watch Series 10 je dobio najveći ekran, od svih Apple pametnih satova do sada. Pored ovoga telefon je skladniji i tanji.

Pametni sat je tanak svega 9,7 milimetara, a tanak i skladniji dizajn su postignuti zahvaljujući zakrivljenijem staklu. Displej je OLED tipa i propušta više svetla pod uglovima.

Displej se ažurira jednom u sekundi kada je uključen always-on mod, što je veliki skok u odnosu na svaki minut na prethodnoj seriji satova.

Pametni sat ima novu pozadinu, odnosno "watchface" pod nazivom Flux. Tu je nova aluminijumska završnica, dok je nova boja Glossy Black.

Sistem zvučnika je potpuno redizajniran i 30% je manji, dok muzika i podkasti mogu da se reprodukuju preko zvučnika.

Nova metalna poleđina sadrži različite antene, uključujući i celularnu. Sat je otporan na vodu na dubinama do 50 metara.

Korisnicima će biti veoma značajno to što Watch Series 10 može da se napuni za svega 30 minuta.

Kada su u pitanju funkcije i podrška, Apple Watch Series 10 ima veliki broj korisnih opcija, zahvaljujući watchOS 10 platformi.

watchOS 10 omogućava pametnije "pametne" funkcije", bolju Photos apliakciju u aplikaciju za prevođenje.

Apple je predstavio i Watch Ultra, koji je više namenjen sportski orijentisanim korisnicima i prati sve bitne parametre tokom fizičke aktivnosti.

Sat sada dolazi i u novoj crnoj boji.

Apple Watch Series 10 ima cenu od 399 dolara (GPS) odnosno 499 dolara (GPS +celular) i biće dostupan od 20. septembra.

Watch Ultra  će biti dostupan po ceni od 799 dolara, takođe od 20. septembra.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: