Aktuelno 1

05.09.2024.

19:00

Suosnivač OpenAI-ja skupio milijardu dolara za kreiranje OpenAI rivala

OpenAI dobija novog rivala, a u pitanju je startap koji je osnovao bivši glavni naučnik i član odbora u kompaniji OpenAI.

Izvor: The Verge

Suosnivač OpenAI-ja skupio milijardu dolara za kreiranje OpenAI rivala
Profimedia

Podeli:

Ilja Sutskever – bivši glavni naučnik OpenAI-ja, koji je kompaniju napustio nedugo nakon što je izbio javni sukob između njega, bivših članova odbora i izvršnog direktora OpenAI-ja, Sama Altmana.

Sutskever je sada prikupio više od milijardu dolara sredstava, kapitala od investitora, koji će se iskoristiti za njegov startap Safe Superintelligence (SSI).

Među onima koji su podržali SSI, našla se i kompanija a16z koja se suprotstavila AI inicijativi Kalifornije, kao i Sequoia koja je investitor u OpenAI.

Sutskever je za Rojters izjavio da Safe Superintelligence (SSI) još uvek nema aktuelan proizvod, te da se on ne očekuje u narednih nekoliko godina.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: