Aktuelno 1

04.09.2024.

7:56

"Ovo je nezakonito, ali poštujemo"

Kompanija u vlasništvu Ilona Maska, Starlink, saopštila je da se pridržava naloga sudije Alešandra De Moareša da blokira pristup X (Twittera) u Brazilu.

Izvor: Tanjug

"Ovo je nezakonito, ali poštujemo"
photosince / Shutterstock.com

Podeli:

"Bez obzira na nezakonit tretman Starlinka u zamrzavanju naše imovine, mi se pridržavamo naredbe da blokiramo pristup X u Brazilu", saopšteno je danas iz kompanije, a prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da Starlink i platforma X nastavljaju da prate sve pravne puteve, pošto postoje mišljenja da je brazilski sudija ''nedavnim naredbama grubo prekršio brazilski ustav''.

Starlink je u ponedeljak odbio da posluša Moraesovu naredbu da svi internet provajderi blokiraju pristup platofrmi X u Brazilu. Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je ranije da Mask mora da poštuje presude Vrhovnog suda Brazila.

Prema brazilskim zakonima koji regulišu internet, društveni mediji moraju imati pravnog predstavnika sa sedištem u zemlji.

Sudija Vrhovnog suda u Brazilu pokrenuo je u aprilu istragu protiv Ilona Maska, nakon što je američki milijarder saopštio da će ponovo aktivirati naloge na platformi X, za koje je sud prethodno izdao nalog da se blokiraju, zbog navodnih veza sa krajnjom desnicom i širenja dezinformacija na platformi.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: