Aktuelno 1

03.09.2024.

8:10

Windows 11 baguje

Microsoft radi na tome da ispravi Recall, koji se pojavljivao kao opciona Windows 11 funkcija.

Izvor: The Verge

Windows 11 baguje
Melnikov Dmitriy / Shutterstock.com

Podeli:

Iako najnovije ažuriranje za Windows 11 pokazuje da dolazeća Recall funkcija može lako da se ukloni od strane korisnika, Microsoft ističe da je u pitanju greška (bag) i da je ispravka na putu.

Promena je primećena tokom prethodne nedelje, a tadašnja verzija Windowsa 11 je dobila mogućnost da se Recall deinstalira iz Windows Features sekcije.

"Svesni smo problema gde je Recall netačno izlistan kao opcija u okviru "Turn Windows features on or off" dijaloga u Control panelu", ističu iz kompanije. "Ovo će biti ispravljeno u dolazećem ažuriranju".

Kontroverzna Recall AI funkcija, koja kreira skrinšotove gotovo svega što gledate ili radite na računaru, originalno je trebalo da debituje na Copilot Plus PC uređajima u junu. Microsoft je bio primoran da odloži funkciju nakon što su istraživači bezbednosti izrazili zabrinutost.

Iz Microsofta kažu da su na dobrom putu da prikažu Recall za Windows Insider korisnike na Copilot Plus PC uređajima tokom oktobra, a kompanija je imala dovoljno vremena da načini bitne izmene na Recall funkciji.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: