Aktuelno 10

31.08.2024.

14:20

Gasi se čuveni vebsajt posle skoro tri decenije

Izgleda da je istina - sve što je lepo ima kraj.

Izvor: The Verge

Gasi se čuveni vebsajt posle skoro tri decenije
shutterstock, Evgenia Parajanian

Podeli:

To je, ovog puta, slučaj sa sajtom koji je omiljen među hardver entuzijastima - AnandTech se gasi nakon skoro tri decenije postojanja.

Glavni urednik ovog sajta, Rajan Smit, napisao je oproštajno pismo svim čitaocima.

"Malo stvari traje zauvek, a tržište pisanog tehnološkog novinarstva nije ono što je nekada bilo – niti će ikada više biti. Dakle, došlo je vreme da AnandTech završi, i pusti sledeću generaciju tehnoloških novinara da preuzme mesto u duhu vremena", rekao je Smit.

AnandTech je 1997. godine osnovao Anand Lal Šimpi, koji je vodio sajt do povlačenja iz novinarstva 2014, da bi radio za Apple kao deo tima koji je isporučio Apple silikonske čipove serije M. 

Pre nego što je otišao, Šimpi je 2011. razgovarao sa sajtom The Verge o stanju u internet-medijima, i tom prilikom izrazio je frustraciju time u kom smeru se sve kreće.

Tokom godina, sajt je izgradio lojalnu publiku među ljubiteljima hardvera, dobrim delom zahvaljujući detaljnim recenzijama matičnih ploča, čipova i drugih hardverskih komponenti. 

Kvalitet njihove analize učinio ih je nezamenljivim izvorom informacija za proizvođače računara, akademike, kolege novinare i svakoga ko je fasciniran tehnologijom na ovaj način.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: