Aktuelno 0

29.08.2024.

19:27

Motorola predstavila edge 50 i 50 neo: Napredne kamere, AI iskustva i jedinstven dizajn

Motorola je predstavila dva nova člana Motorola edge 50 porodice: Motorola edge 50 i Motorola edge 50 neo.

Izvor: B92

Motorola predstavila edge 50 i 50 neo: Napredne kamere, AI iskustva i jedinstven dizajn
Motorola

Podeli:

Oba nova uređaja kombinuju harmoničan dizajn, sa sjajnim bojama i premijum završnom obradom, sa izdržljivom konstrukcijom, od zaštite pod vodom do sertifikacije koja ispunjava najstrože vojne zahteve, saopštili su iz Motorole.

"Motorola edge 50 i Motorola edge 50 neo dolaze opremljeni odličnim sistemom kamera, pokretanim moto AI tehnologijom, koja omogućava korisnicima da istraže svoju kreativnost i zabeleže sjajne fotografije u različitim scenarijima i uslovima osvetljenja", saopštio je brend.

Oba uređaja zaštićena su po IP68 standardima, dizajnirana da izdrže prašinu, prljavštinu i pesak veličine preko 1mm, kao i potapanje svežu vodu dubine do 1,5 metara u trajanju do 30 minuta.

Takođe, oba uređaja konstruisana su da zadovolje vojne standarde izdržljivosti, sa MIL-STD-810H ocenom, prolazeći rigorozne testove izdržljivosti i korišćenja u ekstremnim uslovima, a poseduju i dodatnu izdržljivost koju pruža Corning Gorilla Glass staklo.

"Novi Motorola edge uređaji dolaze sa izuzetno tankim i laganim kućištem, savršeno uklopljenim kućištem kamere, trendi bojama koje je odabrao Pantone i premijum materijalima; veganskom kožom i veganskim antilopom", stoji u saopštenju.

Motorola edge 50 ima zakrivljeni ekran i biće dostupna u tri boje: Jungle Green, Koala Grey i Pantone Color of the Year, Peach Fuzz.

Motorola edge 50 neo je dizajnirana za one koji ne žele da žrtvuju performanse, a žele kompaktnost, i to u bojama: Pantone Poinciana, Pantone Latte, Pantone Grisaille i Pantone Nautical Blue.

Kamere unapređene AI tehnologijom

Motorola na edge 50 i edge 50 neo donosi sisteme kamera pokretane moto ai tehnologijom, omogućavajući korisnicima da kreiraju i zabeleže svoj sadržaj bez napora u bilo kojem okruženju ili osvetljenju.

"Fotografisanje može biti izazovno noću, ali glavna kamera na oba uređaja kombinuje superiornu svetlosnu osetljivost Sony Lytia senzora sa moto ai obradom slike kako bi obavila dodatni posao", ističe Motorola.

"Ova fuzija donosi skok u kvalitetu slike bez dodatnog napora korisnika. Bilo da snimaju gradski pejzaž u sumrak ili prijatno veče s prijateljima, korisnici će primetiti koliko su njihove fotografije jasne i čiste, zahvaljujući optičkoj stabilizaciji slike (OIS) i naprednoj tehnologiji all-pixel fokusiranja", dodaje se.

Motorola edge 50 i Motorola edge 50 neo imaju 10MP Telefoto sočivo koje nudi 3X optički zum za profesionalne portrete i impresivni 30X superzum za hvatanje udaljenih detalja. Takođe, 13MP Ultraširoko sočivo je savršeno za zadivljujuće pejzaže ili grupne fotografije, a kada ste blizu, integrisana Macro Vision funkcija otkriva složenu lepotu svakodnevnih objekata.

Iza kamera senzora, moto ai obrada slike radi sa svim sočivima kako bi analizirala više kadrova fotografije, spajajući ekspozicije kako bi stvorila sliku koja verno prikazuje stvarnost.

Moto ai poboljšanja takođe su uključena i za snimanje videa. Adaptivna Stabilizacija automatski se prilagođava pokretima korisnika, pružajući ekstremnu stabilizaciju kada je to potrebno. Korisnici Motorole edge 50 takođe mogu da odaberu Long Exposure funkciju kako bi uhvatili kretanje vode ili svetlosne tragove jednim klikom.

Punjenje od 68W

Prilikom strimovanja filmova ili igranja, korisnici novih Motorola edge uređaja mogu da iskuse preko milijardu boja, beskonačan kontrast, HDR10+ podršku za osvetljenje i Super HD (1220P) ekran, koji nudi 13% više rezolucije nego prethodna generacija Motorola edge porodice.

Motorola edge 50 ima beskrajni edge 6.7" pOLED ekran bez okvira, dok Motorola edge 50 neo poseduje 6.4” pOLED ekran.

"Sa Motorolom edge 50 i Motorola edge 50 neo, korisnici ne moraju da brinu o trajanju baterije, naročito kada je pred vama duga i uzbudljiva noć ili naporan dan na poslu, zahvaljujući 68W TurboPower punjenju koje korisnicima pruža energiju za ceo dan nakon svega nekoliko minuta punjenja. Ovi uređaji takođe podržavaju 15W bežično punjenje za dodatnu energiju u pokretu", navodi Motorola.

Što se procesora tiče, tu je Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition na Motorola edge 50 modelu, kao i Qualcomm Adreno GPU koji je poboljšan 20% u odnosu na prethodnu generaciju.

Kada je memorija u pitanju, edge 50 neo će u Srbiji biti dostupan u konfiguraciji 8/256GB, dok će edge 50 dolaziti u 12/512GB memorijskoj konfiguraciji.

"MediaTek 7300 je strateški odabran da osnaži Motorola edge 50 neo zahvaljujući svojoj energetskoj efikasnosti i podrži celodnevno trajanje baterije, bez žrtvovanja moto ai funkcija", ističe Motorola.

"Sa novim Motorola edge uređajima, korisnici mogu da uživaju u intuitivnom, personalizovanom iskustvu sa poboljšanim sigurnosnim funkcijama. Korisnici lako mogu da prilagode uređaj i učine ga svojim odabirom fontova, boja i ikona", navodi brend.

Zahvaljujući moto ai, iskustva kao što su Style Sync i Magic Canvas su takođe dostupna. Sa Style Sync korisnici mogu da generišu pozadine i teme uređaja koje odgovaraju njihovom stilu, ili transformišu svoju maštu u zapanjujuće vizuale prostim tekstualnim unosom zahvaljujući funkciji Magic Canvas.

Korisnici takođe mogu da koriste intuitivne gestove kao što su twist i tap za kontrolu različitih funkcija ili pokretanje omiljenih aplikacija.

Moguće je i postaviti ograničenja za vreme na ekranu i kontrolu pristupa, tako da deca mogu da uče i igraju se u sigurnom prostoru sa Family Space funkcijom.

Mobilno iskustvo moguće je proširiti na TV ili eksterni ekran, ili sinhronizovati ga sa računarom uz Smart Connect opciju.

"Korisnici takođe mogu da budu mirni, znajući da je telefon zaštićen zahvaljujući Moto Secure funkciji unutar koje se može upravljati svakom sigurnosnom postavkom telefona", istakla je Motorola.

Motorola edge 50 neo biće dostupna u Srbiji tokom septembra, a Motorola edge 50 kasnije u toku godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: