Aktuelno 0

29.08.2024.

10:13

Skandal: Direktor velikog studija uznemiravao koleginice

Kris Baret, koji je bio na visokoj poziciji u jednom od vodećih studija u industriji video-igara, otpušten je nakon što ga je nekoliko zaposlenih žena optužilo za neprikladno ponašanje, tvrde izvori.

Izvor: Bloomberg

Skandal: Direktor velikog studija uznemiravao koleginice
Profimedia

Podeli:

Počeo je u studiju Bungie 1999. godine, i od tada je Baret napredovao u karijeri, prvo kao umetnik a zatim i direktor popularnih Halo i Destiny franšiza, a bio je i u odboru studija pre nego što ga je kupila kompanija Sony Group za 3,6 milijardi dolara 2022. godine.

Do prošle godine bio je i direktor Marathona, za koji se studio nada da će postati sledeća velika franšiza, ali krajem marta iznenada je napustio kompaniju.

Iza kulisa, Baretu je dat otkaz nakon interne istrage u kojoj je najmanje osam zaposlenih žena podnelo žalbe prema kojima se neprikladno ponašao prema njima.

Istraga je otkrila da je Baret žene na podređenim pozicijama u kompaniji nazivao "privlačnim", tražio od njih da "igraju istina-izazov" i spominjao svoje bogatstvo i moć u studiju, sugerišući da bi mogao da im pomogne u napredovanju u karijeri.

U izjavi za Bloomberg News, Baret je rekao da se tokom skoro 25 godina u studiju "ponašao kao osoba sa integritetom, poštujući i podržavajući svoje kolege, od kojih mnoge smatra svojim najbližim prijateljima". 

"Nikada nisam shvatio da je moja komunikacija neželjena i nikada ne bih pomislio da je mogla da izazove da se neko oseća neprijatno. Ako se iko ikada tako osećao u vezi sa njihovom interakcijom sa mnom, zaista mi je žao", rekao je Baret.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: