Aktuelno 2

28.08.2024.

13:10

Huawei prikazao revolucionarni sistem praćenja zdravlja i fitnesa

Huawei je u Kini predstavio najnovije inovacije u praćenju zdravstvenih parametara – Huawei TruSense System.

Izvor: B92

Huawei prikazao revolucionarni sistem praćenja zdravlja i fitnesa
Below the Sky / Shutterstock.com

Podeli:

Prema navodima kompanije Huawei, ovaj inovativni sistem je usmeren ka donošenju precizne tehnologije za praćenje zdravlja i fitnesa svim korisnicima.

"Huawei TruSense predstavlja revoluciju za nas u tehnologiji senzora zdravlja i fitnesa i smestiće nas u vrh tehnološkog razvoja u ovoj sferi. Ovaj napredak u digitalnom zdravlju će dodatno pomoći korisnicima u poztrazi za zdravijim životnim stilom", istakao je Riko Žang, predsednik Huaweijeve proizvodne linije za zdravlje.

Kada je u pitanju hardver, Huaweijev novi Super-Sensing Module ima dizajn optičke putanje u više regiona koji ujednačava distribuciju signala kako bi se prevazišli izazovi neravnomerne distribucije krvnih sudova uz dobijanje očitavanja u različitim scenarijima. Pored toga toga, novi senzor ima arhitekturu optičke putanje sa više razmaka, dizajniranu da ponudi preciznije rezultate merenja.

Pored preciznosti, Huawei želi da smanji vreme merenja bez ugrožavanja tačnosti. Na primer, merenja SpO2 sada traju manje od 15 sekundi, što je smanjenje od skoro 10 sekundi u odnosu na senzore trenutne generacije.

Huawei TruSense je u stanju da izmeri više od 60 indikatora zdravlja i fitnesa koji pokrivaju šest glavnih sistema tela. Za veći mir, tačnost osnovnih indikatora kao što su broj otkucaja srca, SpO2 i krvni pritisak je sertifikovana od strane autoritativnih industrijskih tela širom sveta. 

Huawei je stavio veliki naglasak na potrebu za praćenjem krvnog pritiska. Trenutno, ambulantno praćenje krvnog pritiska (ABPM) koje može kontinuirano meriti krvni pritisak često dolazi u glomaznim oblicima koji nisu praktični za svakodnevnu upotrebu. Po izgledu, ABPM bi mogao biti jedno od glavnih oblasti fokusa Huaweija za njegove dolazeće proizvode.

Novi Huawei nosivi uređaji, sa TruSense tehnologijom, će biti lansirani tokom septembra.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: