Aktuelno 1

25.08.2024.

14:30

Meta odustala

Pričalo se da će Meta 2027. godine predstaviti VR hedset kodnog naziva "La Jolla" koji će konkurisati Appleo-vom Vision Pro uređaju. Ali, zbog visoke cene MicroOLED ekrana, to se ipak neće dogoditi.

Izvor: Bug

Meta odustala
Andre Weening / Shutterstock.com

Podeli:

Još krajem jula je pisano da Meta u naredne tri godine planira nekoliko velikih AR i VR predstavljanja. Tada se govorilo da će prvi na redu biti jeftiniji Quest 3S koji će izaći na tržište već ove jeseni, dok će 2027. stići VR hedset kodnog naziva "La Jolla" dizajniran da konkuriše Appleo-vom Vision Pro uređaju.

Ali, prema najnovijem izveštaju The Informationa, Meta je odustala od razvoja hedseta koji bi trebalo da "zabiberi" Apple-u. Razlog za otkazivanje projekta navodno je u vezi s činjenicom da bi hedset koristio MicroOLED ekrane, zbog čega bi im cena bila viša od 1.000 evra, a to Meti nije odgovaralo.

O otkazivanju se oglasio i tehnički direktor Mete, Endrju Bosvort.

"U svakom trenutku imamo mnogo prototipova u razvoju, ali ih ne stavljamo sve u proizvodnju. S nekima idemo dalje, a s nekima ne. Ovakve odluke se dešavaju stalno, a priče zasnovane na glasinama o jednoj pojedinačnoj odluci nikada neće dati pravu sliku", rekao je Bosvort za The Information.

Uprkos otkazivanju ovoga projekta, Meta nije odustala od jeftinijeg Quest 3S i Quest 4 uređaja, koji bi trebalo da stigne na tržište 2026. godine.

Podeli:

Tagovi

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: