Aktuelno 0

17.08.2024.

22:16

FBI: Iranska pretnja sve ozbiljnija

Kampanja fišinga za koju FBI veruje da je povezana sa Iranom ciljala je na pripadnike timova Donalda Trampa i Kamale Haris, predsedničkih kandidata u SAD.

Izvor: Engadget

FBI: Iranska pretnja sve ozbiljnija
Shutterstock/Andrea Izzotti

Podeli:

Kriminalci su, navodno, pokušavali da prevare neke od njihovih savetnika, a Vašington post je kao jednu od meta posebno naveo višu Trampovu savetnicu Suzi Vajls.

U junu, savezni agenti su sarađivali sa kompanijama Microsoft i Google, kada su počeli da istražuju mejlove koje je dobijalo osoblje predsedničkih kandidata. 

Google je nedavno objavio izveštaj u kojem je detaljno opisano kako grupa koju podržava iranska vlada, pod nazivom APT42, već godinama cilja na korisnike u Izraelu i SAD.

Takođe je potvrđeno da je grupa za analizu pretnji nastavila "da posmatra neuspešne pokušaje APT42 da kompromituje lične račune pojedinaca povezanih sa predsednikom Bajdenom, potpredsednicom Haris i bivšim predsednikom Trampom, uključujući sadašnje i bivše vladine zvaničnike i pojedince povezane sa kampanjama". 

Federalci su rekli da je Rodžer Stoun, neformalni Trampov savetnik, postao žrtva fišing mejlova koje su slali iranski hakeri. Oni su mogli da preuzmu kontrolu nad njegovim nalogom i šalju poruke sa fišing linkovima drugim ljudima, dodaje se. 

Vlasti, navodno, nisu pronašle dokaze koji ukazuju na to da su hakeri uspešno kompromitovali nalog bilo koga iz tima Kamale Haris.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: