Aktuelno 13

18.08.2024.

12:00

Da li Apple želi da se reši iPhone 15 serije što pre?

Uskoro dolaze novi iPhone modeli.

Izvor: Indeks

Da li Apple želi da se reši iPhone 15 serije što pre?
Profimedia

Podeli:

Serija iPhone 16 trebalo bi u septembru da se pojavi na trištu, dok je izlazak iPhone SE 4 modela predviđen za sledeće proleće. 

Uobičajeno je da Apple nastavi da prodaje prošlogodišnje modele po sniženim cenama, ali s obzirom na nadolazeće modele, čini se da osnovni model iPhone 15, naročito bez funkcija Apple Intelligence, neće imati svetlu budućnost.

Kada je Apple Intelligence predstavljen, objavljen je iznenađujuće kratak spisak uređaja koji će ga podržavati. Novi AI će biti nedostupan za iPhone 15 i iPhone 15 Plus, dok će modeli 15 Pro i Pro Max podržavati ove funkcije. 

To je ključno za budućnost iPhonea 15, posebno uzimajući u obzir dolazak modela iPhone 16 i iPhone SE 4.

Kada se sledećeg meseca predstavi serija iPhone 16, svi modeli, uključujući Pro verzije, biće opremljeni snažnim A18 čipom, piše 9to5Mac. 

Ovaj čip omogućiće korišćenje svih novih AI funkcija, i svi iPhone 16 modeli će ga imati. To nije nužno loša vest za iPhone 15, jer je uobičajeno da noviji modeli imaju funkcije koje nisu dostupne na starijim verzijama. 

Međutim, prava pretnja za iPhone 15 predstavlja iPhone SE 4, koji se ističe kao privlačna opcija za kupce sa ograničenim budžetom.

Osnovni iPhone 15, čini se, čekaju teška vremena. iPhone 16 donosi značajna poboljšanja, kao što su Apple Intelligence, Action i Capture, unapređenja kamere i mnoge druge funkcije, što opravdava dodatnih stotinak evra. 

Dolaskom iPhone SE 4 modela, biće još teže opravdati postojanje iPhonea 15.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: