Aktuelno 0

16.08.2024.

12:55

Pred gašenjem 16 sajtova za "skidanje" žena

Kancelarija javnog tužioca San Franciska tužila je 16 najčešće posećenih AI sajtova za "svlačenje" osoba.

Izvor: B92

Pred gašenjem 16 sajtova za "skidanje" žena
Profimedia

Podeli:

Ovi sajtovi se često koriste za kreiranje golih prikaza žena bez njihovog pristanka, a tužbom su obuhvaćene veb stranice koje su sve ukupno posećene više od 200 miliona puta samo u prvih šest meseci ove godine.

Uvredljive veb stranice omogućavaju korisnicima da postavljaju slike stvarnih, potpuno obučenih ljudi, koji se zatim digitalno "svlače" pomoću AI alata koji simuliraju golotinju. 

Jedna od ovih veb stranica, koja nije identifikovana u tužbi, navodno reklamira: "Zamislite da gubite vreme da je izvodite na sastanke, kada jednostavno možete da koristite [ime sajta] da je vidite golu".

Operateri ovih sajtova optuženi su za kršenje državnih i saveznih zakona koji zabranjuju osvetničku, lažnu i dečiju pornografiju, zajedno sa kalifornijskim zakonom o nelojalnoj konkurenciji. Tužbom se traže građanske kazne, pored toga što se sajtovi uklanjaju sa interneta.

"Ova istraga nas je odvela u najmračnije uglove interneta, i apsolutno sam užasnut zbog žena koje su morale da trpe ovu eksploataciju. Ovo je veliki problem koji mi, kao društvo, moramo da rešimo što je pre moguće", rekao je tužilac.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: