Aktuelno 0

17.08.2024.

15:46

Kongres pisao Zakerbergu: "Sprečite oglase za prodaju droge"

Grupa članova američkog Kongresa je Marku Zakerbergu poslala pismo u kojem se izražava zabrinutost što njegova kompanija Meta ne uspeva da spreči prikazivanje reklama za nedozvoljene droge.

Izvor: Tanjug

Kongres pisao Zakerbergu: "Sprečite oglase za prodaju droge"
EPA-EFE/TASOS KATOPODIS

Podeli:

Poslanici u Predstavničkom domu citirali su nedavne izveštaje lista WSJ i neprofitne organizacije "Tech Transparency Project", koji su otkrili masu oglasa na Fejsbuku i Instagramu koje upućuju korisnike na usluge trećih lica.

Tamo su, navodi se, mogli da kupe tablete na recept, kokain i druge rekreativne droge, preneo je CNBC.

"WSJ je 16. marta 2024. izvestio da američki federalni tužioci istražuju Metu zbog omogućavanja prodaje nedozvoljenih droga", napisali su zakonodavci.

Dodali su da je "umesto brzog rešavanja ovog problema i potpunog uklanjanja nedozvoljenog sadržaja, WSJ 31. jula ponovo izvestio da Meta pušta oglase na Fejsbuku i Instagramu koji usmeravaju korisnike na onlajn pijace za ilegalne droge".

Napisali su da najviše zabrinjava to što Meta nastavlja da prikazuje oglase uprkos tome što se kompanija suočava sa istragom američkih federalnih tužilaca "za omogućavanje prodaje nedozvoljenih droga".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: