Aktuelno 3

14.08.2024.

16:10

Tramp "sahranio" svoju društvenu mrežu

Tramp se vratio na X (bivši Twitter) i "sahranio" sopstvenu društvenu mrežu.

Izvor: Futurism

Tramp "sahranio" svoju društvenu mrežu
Tenys / Shutterstock.com

Podeli:

Pre nekoliko dana, u neuobičajenom intervjuu sa milijarderom Ilonom Maskom, bivši predsednik SAD-a Donald Tramp trijumfalno se vratio na X (bivši Twitter). U međuvremenu, cena akcija za Trump Media & Technology Group (TMTG) – kompaniju koja je vlasnik mreže Truth Social bivšeg predsednika – je pala.

TMTG je izašao na berzu nakon spajanja sa kompanijom za kupovinu blanko čekova u martu ove godine, ali je njegov ulazak na javno tržište bio haotičan, u najmanju ruku. Kompanija je i dalje astronomski precenjena i gubi milione dolara.

A prema Business Insider-u, Trampov veliki povratak na X doveo je do toga da cena trgovanja akcijama kompanije ide od loše ka goroj. U ponedeljak uveče, uoči Trampovog razgovora sa Maskom, akcije DJT-a (da, NASDAQ ID akcija su samo Trampovi inicijali) već su pale za pet odsto. Od utorka ujutro, akcije su pale za još 3,5 odsto.

Ukratko, Trampov povratak na rivalsku platformu možda ipak nije bio dobar za poslovanje.

Zavisnost TMTG-a od Trampovog korišćenja svog vodećeg proizvoda je nešto što je i sama medijska kompanija priznala. U junskom podnesku Komisiji za hartije od vrednosti (SEC), TMTG je napisao da se njegov "poslovni plan oslanja na to da predsednik Donald J. Tramp dovede svoje bivše pratioce na društvenim mrežama" na Truth Social. Takođe je naveo Maskov X kao konkurenta.

Pored svih problema, a Truth Socialih ima mnogo, vredi napomenuti da X i dalje privlači pristojan broj korisnika. Istovremeno, relativno slaba baza korisnika Truth Social-a se smanjuje. Najnoviji izveštaj o zaradi TMTG-a takođe je objavio gubitak od 16 miliona dolara za drugi kvartal.

Biće fascinantno videti kako će Trampov povratak na X nastaviti da utiče na TMTG. Kompanija tek treba da pronađe smislen način da zaradi bilo kakav novac, uprkos njenoj vrednosti od više milijardi dolara. Ali Trampovo javno prihvatanje jednog od najvećih konkurenata njegove društvene mreže verovatno neće pomoći ovoj situaciji.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: