Aktuelno 4

09.08.2024.

14:38

"Izazvaće haos u Americi, planiraju osvetu za vreme izbora"

Kompanija Microsoft saopštila je danas da Iran ubrzava spovođenje internet aktivnosti koje "imaju za cilj vršenje štetnog uticaja na američke izbore".

Izvor: Tanjug

"Izazvaće haos u Americi, planiraju osvetu za vreme izbora"
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, iranske sajber službe su tokom poslednjih nekoliko meseci objavljivale lažne vesti, podstičući podele i šireći uticaj na američke birače, posebno u ključnim državama, prenosi AP.

Misija Irana u Ujedinjenim nacijama je negirala da ima planove da se meša u američke predsedničke izbore, ili da pokreće sajber napade.

U izveštaju Microsofta se ne razotkrivaju iranske namere, ali se navodi da "zvanični Teheran radi na izazivanju haosa u SAD".

Američki zvaničnici su ranije izrazili zabrinutost da iranske vlasti planiraju osvetu za napad koji je po Trampovom nalogu izveden 2020. godine na visoko rangiranog iranskog generala.

Takođe, ministarstvo pravde SAD je otpečatilo krivične optužbe protiv Pakistanca povezanih sa Iranom koji su navodno planirali ubistava nekolicine američkih zvaničnika, uključujući i Trampa.

Izveštaj takođe navodi da "Rusija i Kina koriste političku polarizaciju u SAD-u u nameri da unaprede svoju kampanju usmerenu na podsticanje podela u izbornoj godini".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: