Aktuelno 4

08.08.2024.

20:30

"Ne postoji cena na svetu koju bi Microsoft mogao da nam ponudi"

U Apple-u smatraju da je internet pretraživač kompanije Microsoft značajno slabijeg kvaliteta od Google-a.

Izvor: B92

"Ne postoji cena na svetu koju bi Microsoft mogao da nam ponudi"
ytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Podeli:

Google plaća kompaniji Apple milijarde dolara svake godine kako bi ostao podrazumevani pretraživač u Safariju.

Međutim, prema navodima Edija Kjua, Apple-ovog starijeg potpredsednika za usluge, ne postoji druga smislena alternativa. Tokom nedavnog sudskog postupka protiv Google-a, rekao je da "nema cene koju bi Microsoft ikada mogao da ponudi" Apple-u da natera kompaniju da podrazumevano koristi Bing u Safariju.

"Ne verujem da postoji cena na svetu koju bi Microsoft mogao da nam ponudi", rekao je Kju u drugom navratu. "Ponudili su nam i da nam daju Bing besplatno. Mogli bi da nam daju celu kompaniju".

Za Google, ovo je znak da su zaradili svoj podrazumevani status (za koji, uzgred, plaćaju Apple-u gomilu novca). Sudija Mehta kaže da je to pokazatelj da je „tržišna realnost da je Gugl jedini pravi izbor kao podrazumevani GSE (general search engine).

Naravno, Kjuovo mišljenje ne znači da je Bing objektivno loš. Na drugom mestu u okviru sudskih spisa primetno je mišljenje koje navodi da je kvalitet pretrage Binga uporediv sa Google-ovim na desktopu, iako zaostaje na mobilnim uređajima.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: