Aktuelno 1

08.08.2024.

17:20

Turska blokira sve redom

Turska je blokirala pristup onlajn gejming platformi Roblox pošto smatra da je njen sadržaj neprimeren i da bi mogao da dovede do zlostavljanja dece u zemlji.

Izvor: Tanjug

Turska blokira sve redom
Sergei Elagin / Shutterstock.com

Podeli:

"Naša zemlja je dužna da obezbedi zaštitu naše dece. Korišćenje tehnologije na negativan način nikada nije prihvatljivo", izjavio je turski ministar pravde Jilmaz Tunč.
    
Glavno javno tužilaštvo u gradu Adana pokrenulo je istragu o Robloxu, što je na kraju dovelo do ograničenja na nivou cele zemlje, prenosi Rojters.
    
Portparol Robloxa, platforme na kojoj su smeštene video igre koje kreiraju drugi korisnici, izjavio je da će sarađivati sa lokalnim turskim organima i nada se da će problem uskoro biti rešen.

Ova zabrana dolazi dolazi pet dana nakon što je Turska odlučila da će blokirati društvenu mrežu Instagram koji u zemlji koristi 57,1 milion ljudi.
    
Kako navodi portal Turkje todej, vlasti u Ankari su navodno bile nezadovoljne time što je Instagram ograničio objave vezane za ubijenog lidera palestinskog pokreta Hamas Ismaila Hanijea.
    
Ovo ograničenje je izazvalo nezadovoljstvo u Turskoj koja ga je označila za cenzuru.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: