Aktuelno 7

11.08.2024.

8:15

Apple ponovo pravi presedan: Naplaćivaće i ovo

Apple bio mogao da naplati korisnicima do 20 dolara za svoje napredne AI funkcije.

Izvor: Tanjug

Apple ponovo pravi presedan: Naplaćivaće i ovo
Camilo Concha / Shutterstock.com

Podeli:

Američka tehnološka korporacija Apple bi korisnicima mogla da naplati i do 20 dolara mesečno za svoje najnovije napredne funkcije veštačke inteligencije (AI), poznate pod nazivom Apple Intelligence.

Predstavnik istraživačke agencije Counterpoint Research Nil Ša navodi da je ulaganje u veštačku inteligenciju skupo i da će Apple želeti da taj trošak prebaci na svoje korisnike, verovatno preko modela pretplate koji inače košta 19,95 dolara mesečno.

On smatra da bi Apple mogao da dodatno naplaćuje svoje nove AI funkcije između 10 i 20 dolara mesečno.

Šef istraživanja kompanije CCS Insight Ben Vud je dodao da je Apple jedna od retkih kompanija povezanih sa uređajima koja je uspela da unovči proizvode koji imaju dodatnu vrednost.

Prema njegovim rečima, Apple je ranije postavio presedan kod svojih korisnika da moraju da plate više za premijum usluge, tako da bi i sada mogao da traži više novca za korišćenje naprednih AI funkcija.

Apple je prethodno u junu na svojoj godišnjoj svetskoj konferenciji za programere (WWDC)  najavio da će ugraditi sopstveni sistem veštačke inteligencije u svoje aplikacije i uređaje, ali tom prilikom nije naveo da li će ih posebno naplaćivati.

Kompanija iz Kupertina je tom prilikom navela da će njen glasovni asistent Siri biti nadograđen uz pomoć AI.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: