Aktuelno 0

10.08.2024.

19:19

Greška u sistemu: Dronovi na stanovnike "vrištali" neprepoznatljive reči VIDEO

Njujork je primenio novi sistem upozorenja dronovima kako bi gradska vlast upozorila stanovnike na opasne vremenske uslove. Nažalost, ovo nije pošlo po planu.

Izvor: B92

Greška u sistemu: Dronovi na stanovnike "vrištali" neprepoznatljive reči VIDEO
Bilanol/Shutterstock

Podeli:

Jedan stanovnik Njujorka primetio je kako je jedan od novih dronova koji su izdavali upozorenje o mogućim poplavama na engleskom i španskom jeziku.

Međutim, reči koje bi trebalo da su na španskom jeziku bile su "nerazumljive", prema snimku koji je objavio na Twitteru.

Bespilotne letelice nisu imale problema da izdaju vremensko upozorenje na engleskom jasnim i prepoznatljivim rečima, ali poruka na španskom je zvučala kao da roboti prvi put "govore" tim.

Zek Iskol, komesar Njujorškog odeljenja za vanredne situacije, u odgovoru na Twitteru priznao je grešku gradskih vlasti.

"Veoma sam ponosan na posao koji je naš tim uradio pripremajući se za oluju, ali ovo nije trebalo da se dogodi. Postaraćemo se da se to više ne ponovi", napisao je Iskol u odgovoru.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: