Aktuelno 1

08.08.2024.

8:00

Dođavola, obrišite ga

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro javno je deinstalirao WhatsApp sa svog telefona, i zamolio svoje pristalice da slede njegov primer.

Izvor: RT

Dođavola, obrišite ga
EPA-EFE/Andre Coelho

Podeli:

U izjavi koju je emitovala TV mreža Telesur iz Karakasa, Maduro je rekao da aplikaciju za razmenu poruka u vlasništvu Mete "fašisti koriste za podsticanje nasilja".

"Svi mi koji trenutno komuniciramo putem WhatsApp-a, od sada ćemo komunicirati putem WeChat-a i Telegrama, i bićemo srećni. WhatsApp neće biti u rukama kolumbijskih trgovaca drogom koji žele da napadnu Venecuelu, niti će biti u rukama izdajnika, ni u rukama Severnoameričkog carstva... ovo je tehnološki imperijalizam", rekao je Maduro.

Nakon toga, okrenuo je telefon ka kameri i obrisao WhatsApp, rekavši: "Sad sam miran".

Nešto ranije, tokom mitinga u Karakasu, Maduro je pozvao sve da izbrišu svoje WhatsApp naloge i pređu na Telegram i WeChat.

"To mora da se uradi. WhatsApp, gubi se iz Venecuele! To je mesto gde kriminalci prete omladini i narodnim vođama", rekao je Maduro.

"Sa telefona u Kolumbiji, Majamiju, Peruu i Čileu, ove kukavice se kriju iza anonimnosti. Kažem im da se mogu sakriti, ali patrioti i revolucionarna omladina su na ulici, a mi se nikada ne krijemo", rekao je venecuelanski lider.

"WhatsApp, idi dođavola!" poručio je Maduro u svom govoru.

Inače, ovaj napad južnoameričkog lidera na društvene mreže (nedavno je na isti način komentarisao Instagram i TikTok) sledi nakon nedavnih protesta koji su izbili u Venecueli zbog rezultata predsedničkih izbora na kojima je proglašen pobednikom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: