Aktuelno 6

06.08.2024.

21:16

Uveli posebne mere za LGBTQ+ sportiste

Dok traju Olimpijske igre, mnogi koriste dejting aplikacije kako bi u Parizu pronašli nove partnere. Upravo ove aplikacije odlučile su da dodatno zaštite svoje korisnike.

Izvor: B92

Uveli posebne mere za LGBTQ+ sportiste
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Podeli:

Tinder je, na primer, objavio niz reklama u vezi sa OI, ohrabrujući korisnike da se "povežu sa profesionalnim sportistima" uz pomoć "Passport Mode" funkcije. Takođe, pretraga termina "olimpijci" i "sportisti" znatno je porasla od početka Olimpijskih igara.

Druga aplikacija, Grindr, odlučila se za malo drugačiji pristup: umesto da promoviše povezivanje sa sportistima, oni su se fokusirali na stvaranje bezbednog okruženja za LGBTQ+ sportiste.

Za one koji koriste Grindr u Olimpijskom selu, moguće je da se na Grindru isključe funkcije koje koriste lokaciju, kao što su "Explore" ili "Roam", a opcija "show distance" je opciona.

Takođe, aplikacije je onemogućila pravljenje skrinšotova, kako ne bi došlo do zloupotrebe slika ili snimaka.

Grindr je uveo i neograničen broj nestajućih poruka, kao i mogućnost da se poruke obrišu nakon što su poslate, čak i za one sa besplatnom verzijom. Takođe, privatni snimci su ugašeni za korisnike u Olimpijskom selu.

"Nećete videti ni oglase trećih strana, osim onih koje Grindr šalje u cilju promocije jednakosti, kako bi korisnici bili bezbedni i informisani", saopšteno je iz aplikacije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: