Aktuelno 0

06.08.2024.

11:00

Mask ih ponovo tužio

Maskov advokat Mark Toberof navodi da je ovo "mnogo snažnija tužba" i da bi svakako mogla da bude uspešnija od one prošle koju je Mask bez objašnjenja povukao u junu.

Izvor: Bug

Mask ih ponovo tužio
Profimedia / Muhammed Selim Korkutata / Anadolu

Podeli:

Nakon što je povukao prethodnu tužbu, Ilon Mask je opet odlučio da ide u pravnu bitku protiv OpenAI-ja. Ponovno je optužio kreatora ChatGPT-a i dva njegova osnivača, Sama Altmana i Grega Brokmana, da su prekršili svoju "osnivačku misiju" za razvoj veštačke inteligencije koja bi trebalo da koristi čovečanstvu.

Naime, kako prenosi "The New York Times", u novoj tužbi podnetoj u saveznom sudu u severnoj Kaliforniji navodi da su Altman i Brokman "pomno manipulisali Maskom kako bi suosnovao njihovu lažnu neprofitnu kompaniju", obećavajući pritom da će OpenAI biti bezbedniji i transparentniji od profitno orijentisanih alternativa.

U tužbi se takođe tvrdi da su garancije o neprofitnoj strukturi OpenAI-ja bile "mamac za Altmanovu drugu prevaru". Slične optužbe Mask je izneo u tužbi koju je povukao u junu bez objašnjenja, a koja se fokusirala na tvrdnje da je OpenAI prekršio osnivački sporazum između Maska i drugih suosnivača o održavanju tehnologije kompanije kao otvorenog koda.

Ali, Maskov advokat Mark Toberof navodi da je ovo "mnogo snažnija tužba" i da bi svakako mogla da bude uspešnija od one prošle.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: