Aktuelno 5

05.08.2024.

10:00

Kineski komandosi u akciji na električnim skejtbordovima VIDEO

Kineske specijalne jedinice demonstrirale su električne skejtbordove, daske za surf i druge sprave u borbenim demonstracijama koje su emitovane na televiziji.

Izvor: B92

Kineski komandosi u akciji na električnim skejtbordovima VIDEO
Profimedia

Podeli:

Državna kineska vojna televizija emitovala je vojnu vežbu koja je održana u pešadijskoj akademiji Nančang u Đangsiju u znak sećanja na 97. godišnjicu Narodnooslobodilačke armije.

U TV segmentu, nekoliko vojnika iz "Jiaolong Commandosa", elitne amfibijske jedinice u okviru kineske mornarice, prikazano je kako koriste daske za surfovanje na mlazni pogon u jezeru.

Jedan od komandosa je lansirao dron sa krilima, dizajniran da liči na vrapca.

Kasnije je nekoliko komandosa, naoružanih puškama izašlo na motornim skejtbordovima — za koje je narator na državnoj televiziji rekao da su električni.

Nakon demonstriranja akcije sa skejtovima, surfovanjem i dronovima, ceo tim okupio i otišao sa terena u pikapu.

Druge demonstracije uključivale su upotrebu mlaznog ranca, kvadrokopter za nadzor i dron na daljinsko upravljanje koji je probijao papirnu metu.

Iako ih druge velike vojske ne koriste u širem obimu, personalna električna vozila sve više počinju da se pojavljuju u zonama borbe. Ruski vojni blogeri su nedavno izvestili da ruske trupe u Ukrajini koriste električne skutere za tiho kretanje između pozicija na bojnom polju.

Podeli:

Tagovi

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: