Aktuelno 0

04.08.2024.

13:00

Microsoft promenio ploču: Sada se ne vole

Kako izveštava CNVC, primećeno je ažuriranje u odnosu koji Microsoft ima prema kompaniji OpenAI, a ono je otkriveno u kompanijinoj dokumentaciji u vezi s faktorima rizika.

Izvor: B92

Microsoft promenio ploču: Sada se ne vole
Shaheerrr / Shutterstock.com

Podeli:

Pomenutom dokumentacijom upravljaju advokati kako bi pomogli da se kompanije zaštite od tužbi akcionara i generalno su prilično konzervativni. Ipak, ova promena deluje kao znak da se OpenAI i njegov najveći investitor udaljavaju.

Promena stiže nakon što je OpenAI nedavno najavio prototip svog pretraživača.

OpenAI je pre desetak dana objavio da na tržište pušta pretraživač SearchGPT, koji će putem veštačke inteligencije omogućiti pretraživanje interneta u realnom vremenu i pristup informacijama širom mreže.

Ovo će direktno uticati na kompanije, kao što su Google i Microsoft, koje su us voje pretraživače već implementirale neke AI elemente.

Microsoft ima dugoročno partnerstvo sa kompanijom OpenAI, koja služi kao njegov ekskluzivni dobavljač u oblaku i koristi njene AI modele u proizvodima za komercijalne klijente i potrošače.

Microsoft je i najveći investitor u OpenAI, u koji je uložio 13 milijardi dolara do sada.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: