Aktuelno 14

01.08.2024.

13:00

Uvešće pretplatu na miševe?

Izvršna direktorka Logitecha Haneke Faber nedavno je govorila o mogućnosti prodaje miša koji bi kupci mogli da koriste "zauvek".

Izvor: Index

Uvešće pretplatu na miševe?
tinhkhuong / Shutterstock.com

Podeli:

Dodala je da bi Logitech takav miš mogao da ponudi u ne tako dalekoj budućnosti, a njegova trajnost bi se održavala uz pomoć softverskih nadogradnji, verovatno putem modela pretplate.

"Zašto bih bacila svoj miš ako je kvalitetan?"

U The Verge-ovom podkastu Decoder, Faber je izjavila da su joj u timu Logitechovog centra za inovacije pokazali tzv. "večni miš" i uporedili ga s lijepim, ali ne preskupim satom: "Ne bih bacila takav sat. Pa zašto bih bacila svoj miš ili tastaturu ako je kvalitetan, dobro dizajniran i ima softversku podršku? Večni miš je jedna od stvari koje bismo želeli da proizvedemo".

Iako Logitech nije najavio konkretne planove za izdavanje takvog proizvoda, Faber je izrazila optimizam povodom ideje miša koji ljudi nikada neće morati da zamene. Kao najveći izazov istakla je proizvodnju takvog miša, čiji hardver nije preterano skup. Faber je rekla da je prosečna cena miša 26 dolara (oko 24 eura), ali nije rekla koliko bi mogao da košta "večni miš". Ali rekla je da je moguće da bi miš bio na pretplatu. 

Isporuka softverskih ažuriranja zahtevala bi od Logitecha da uveri svoje kupce da koriste aplikaciju za kontrolu svog miša. Takav softver može da ponudi mnogo mogućnosti za programiranje, ali korisnicima bi moglo smetati stalno pokretanje softvera, koji bi trošio resurse računara. Na primer, korisnici su se već žalili kad je Logitech dodao pokretač za ChatGPT u svoju periferiju.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: