Aktuelno 2

30.07.2024.

14:30

Tražiće odštetu

Američka avio-kompanija Delta Airlines je najavila da će tražiti odštetu od kompanija Microsoft i CrowdStrike zbog štete koju je izazvao masovni prekid IT usluga ranije ovog meseca.

Izvor: Tanjug

Tražiće odštetu
Tada Images / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija je navela da su joj prekid IT usluga naneo štetu izmedju 350 i 500 miliona evra, kao i da mora da rešava više od 176.000 zahteva za povraćaj ili naknadu sredstava nakon što je otkazano skoro 7.000 letova, prenosi CNBC.

Kako se navodi, Delta Airlines je angažovala istaknutog advokata Dejvida Bojsa da traži odšetu od CrowdStrike-a, a akcije pomenute IT kompanije su na vest reagovale padom za pet odsto.

Dejvid Bojs je poznat po tome što je zastupao američku vladu u njenom značajnom antimonopolskom sporu protiv Microsofta, a uspeo je i da izdejstvuje odluku kojom je poništena zabrana gej brakova u Kaliforniji.

Osiguravajuća kompanija Parametrix procenila je da je veliki prekid IT usluga, koji se odigrao u petak 19. jula, doveo do ukupnog gubitka od 5,4 milijarde dolara za kompanija sa liste Fortune 500. 
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: