Aktuelno 1

30.07.2024.

14:15

"Svi će imati AI asistenta" VIDEO

Izvršni direktor kompanije Nvidia veruje da će Svi imati AI asistenta i da će to transformisati svako radno mesto.

Izvor: B92

"Svi će imati AI asistenta" VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Svi će imati AI asistenta", istakao je Džensen Huang tokom SIGGRAPH 2024 događaja. "Svaka kompanija, svako pojedinačno radno mesto u kompaniji, će imati AI pomoć".

Svakako se radi o smelim izjavama izvršnog direktora kompanije Nvidia, ali ona ne predstavlja iznenađenje ako znamo u kom stadijumu se nalazi industrija u ovom trenutku.

Kada je u pitanju to gde AI asistent može da se primeni, iz Nvidia-e pominju koncept digitalnih agenata, koji predstavljaju digitalni AI obučavan na specifičnim podacima. Na primer, AI može da bude modeliran na osnovu svega što ste ikada napisali, rekli ili uradili na poslu (ono što može da se izmeri) i to može da postane AI asistent.

Dakle, ovde se ne radi o jednom ChatGPT-u instaliranom na svakom računaru i cloud mreži, nego o nečemu više personalizovanom. Slično, korisnička podrška će integrisati AI u svoje poslovanje.

Međutim, Džensen Huang veruje da će u budućnosti to biti mešavina ljudi i AI-ja.Biće to digitalni AI asistent, koji poboljšava rad na različitim poljima, a obučavan je na specifičnim podacima.

I tu se priča ne završava, jer će SI biti svuda. "Svaka industrija će biti pod uticajem ovoga. Bilo da se radi o naučnom računarstvu koje pokušava da uradi bolji posao predviđanja vremena sa mnogo manje energije, dopunjavanja i saradnje sa kreatorima radi generisanja slika ili generisanja virtuelnih scena za industrijsku vizuelizaciju ili robotski samovozecći automobili – sve će to biti transformisano generativnom veštačkom inteligencijom", tvrdi Huang.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: