Aktuelno 2

30.07.2024.

8:20

Evo šta ljuti Marka Zakerberga: "Je*eš to" VIDEO

Mark Zakerberg sve više pokazuje svoju nefiltriranu verziju.

Izvor: B92

Evo šta ljuti Marka Zakerberga: "Je*eš to" VIDEO
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Podeli:

Tokom dve decenije vođenja svoje kompanije, sada poznate kao Meta, Mark Zakerberg je prošao kroz mnoge transformacije. U skorije vreme, pokazuje naizgled manje filtriranu verziju sebe. Ali tokom razgovora uživo sa generalnim direktorom Nvidia-e Jensenom Huangom, izgledalo je da je izvršni direktor Mete malo više skrenuo sa scenarija nego što je nameravao.

Razgovor je počeo sasvim normalno, a dvojica menadžera milijardera su jedan drugom čestitali na njihovoj dominaciji u segmentu AI. Zakerberg se pobrinuo da govori o nedavnoj najavi kompanije za AI Studio, pre nego što se upustio u  uobičajene teme razgovora, koje su nedavno uključivale i oštre kritike Apple-a.

Zakerberg je tada počeo da gunđa o svojim frustracijama koje ima u vezi sa "zatvorenim" ekosistemima, poput Apple-ovog App Store-a. Ništa od toga nije posebno novo, jer je osnivač Mete godinama u svađi sa Apple-om. Ali potom je Zakerberg, koji je obično prilično kontrolisan u svojim javnim nastupima, otkrio koliko je frustriran, rekavši Huangu da je njegova reakcija na to da mu se kaže "ne": "Je*eš to".

"Mislim, ovo je nekako sebično, ali, nakon što sam nakon nekog vremena izgradio ovu kompaniju, jedna od stvari koje želim narednih 10 ili 15 godina je da budem siguran da možemo da izgradimo osnovnu tehnologiju na kojoj ćemo graditi društvena iskustva, jer je bilo previše stvari koje sam pokušao da napravim, a onda su mi upravo rekli 'ne, ne možeš to da izgradiš od strane provajdera platforme', a na nekom nivou ja sam u fazonu, 'ne, je*eš to'", rekao je Zakerberg.

"Propade nam prilika za emitovanje", nadovezao je Huang na to. "Izvini", rekao je Zakerberg. "Naterajte me da pričam o zatvorenim platformama, i ja ću se naljutiti".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: