Aktuelno 11

29.07.2024.

15:30

Nemate dovoljno memorije na telefonu? Uradite ovo

Postoje neke aplikacije koje ne morate da imate na svom telefonu i koje nepotrebno zauzimaju prostor i memoriju.

Izvor: B92

Nemate dovoljno memorije na telefonu? Uradite ovo
Smallroombigdream / Shutterstock.com

Podeli:

Gotovo svi uvek imamo bar po jednu nepotrebnu aplikaciju u telefonu, ako ne i veći broj njih. Ako nemate dovoljno mesta za novu apliakciju koja bi mogla da vam bude od koristi, razmislite o tome da izbrišete beskorisneapliakcije.

QR kod skeneri su aplikacije omogućavaju vam da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu "zapisana". Ovakve aplikacije su popularne jer je cilj da se sve radi "beskontaktno".

Ipak, QR skeneri mogu da budu posebno opasni jer se čine kao "obične aplikacije" koje ne rade ništa posebno, a često unose i virus u vaš uređaj. Pored toga, većina današnjih telefona dolazi sa unapred instaliranim QR skenerom, pa stoga izbrišite onaj koji ste preuzeli.

Većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata, pa vam ove aplikacije nisu potrebne. Proverite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook aplikacija zauzima dosta mesta i može da uspori rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna. Ukoliko želite da proverite šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lako možete da pristupite i iz pretraživača ili pregledača interneta.

Aplikacije baterijske lampe su ranije bile veoma popularne, ali danas većina telefona ima već ugrađenu "baterijsku lampu", pa vam svaki dodatni program koji radi tu istu stvar, samo bespotrebno zauzima mesto.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: