Aktuelno 3

27.07.2024.

13:00

Izvinjenje za haos u svetu: Poklon kartica od 10 dolara

Korisnicima je pristiglo neobično "izvinjenje" u vidu poklon kartica.

Izvor: Futurism

Izvinjenje za haos u svetu: Poklon kartica od 10 dolara
Lais Monteiro / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija CrowdStrike, firma za sajberbezbednost odgovorna za pad velikog broja sistem au svetu krajem prošle nedelje, sada svojim partnerima nudi smešno neadekvatnu kompenzaciju: Uber Eats poklon karticu u vrednosti od 10 dolara, kao izvinjenje.

Radi se o neverovatno neadekvatnoj kompenzaciji za grešku koja je dovela do toga da brojne kompanije sa Fortune 500 liste imaju direktne gubitke od preko pet milijardi dolara. To su najnovije analize osiguravajuće agencije Parametrix.

Pored toga, pad sistema je doveo do toga da veliki broj IT profesionalaca radi prekovremeno tokom vikenda.

Neimenovani izvor je za TechCrunch izjavio da je dobio imejlsa pomenutom poklon karticom, kako bi se CrowdStrike iskupio za to što je izazvao potrebu za prekovremenim radom i poslovima 19. jula.

"Zbog toga imate našu zahvalnost od srca i izvinjenje zbog neprijatnosti. Kako bismo izrazili našu zahvalnost, vaša sledeća šolja kafe ili grickalica kasno noću je na naš račun!, stoji u poruci.

A kao so na ranu, korisnici pominju da su bar neke od poklon kartica "otkazane od strane izdavaoca" i više nisu bile validne, navodi TechCrunch.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: