Aktuelno 0

23.07.2024.

14:30

Odustali: Ne žele da ih kupi Google

Startap kompanija za sajber bezbednost Wiz odustala je od dogovora sa Google-om, koji je želeo da preuzme firmu za 23 milijarde dolara.

Izvor: Tanjug

Odustali: Ne žele da ih kupi Google
T. Schneider / Shutterstock.com

Podeli:

Izvršni direktor firme Wiz Asaf Rapaport je u internom dopisu zaposlenima najavio da će kompanija nastaviti sa naporima da se izađe na berzu i dostigne redovan godišnji prihod od milijardu dolara, što su bili njeni ciljevi i pre nego što su počeli pregovori sa Google-om, prenosi CNBC.

Wiz je prema navodima anonimnog upućenog izvora takođe zabrinut zbog potencijalne negativne reakcije investitora i antimonopolskih regulatora na preuzimanje od strane Google-a.

Izraelska kompanija Wiz, čije je sedište sada u Njujorku, jedan je od najbrže rastućih softverskih startapova na globalnom nivou i nudi otkrivanje pretnji u realnom vremenu i brzu reakciju koju pokreće veštačka inteligencija (AI).

Alphabet, matična kompanija Google-a, već poseduje jednu firmu zaduženu za sajber bezbednost pod imenom Mandiant koju je pre dve godine kupio za 5,4 milijarde dolara.

Ako bi Alphabetov Google kupio i firmu Wiz, ova neobična transakcija bi verovatno privukla dodatnu pažnju antimonopolskih regulatora, preneo je ranije Rojters.

Google se već suočava sa nekoliko antimonopolskih tužbi zbog navodne zloupotrebe svog dominatnog položaja u onlajn pretrazi i na tržištu digitalnog oglašavanja.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

17 h

Podeli: