Aktuelno 5

23.07.2024.

19:30

Moraće da svedoči

Džordž Kurc je pozvan da svedoči o neispravnom ažuriranju koje je u petak izazvalo velike probleme u kompanijama širom sveta.

Izvor: The Verge

Moraće da svedoči
Profimedia

Podeli:

Izvršni direktor CrowdStrike-a Džordž Kurc pozvan je da svedoči pred "Homeland Security" komitetom Predstavničkog doma zbog velikog kvara koji je uticao na Windows računare. Neispravno ažuriranje je prošlog petka zaustavilo letove aviona, bolničke procedure, javlja Vašington post.

"Prepoznajući da će Amerikanci nesumnjivo osetiti trajne posledice ovog incidenta u stvarnom svetu, oni zaslužuju da znaju do detalja kako se ovaj incident dogodio i korake za ublažavanje haosa koje CrowdStrike preduzima", rekli su predsednik za unutrašnju bezbednost Mark Grin i predsednik podkomiteta za zaštitu infrastrukture i sajberbezbednost Endrju Garbarino.

Oni su tražili da CrowdStrike zakaže saslušanje sa podkomitetom do kraja dana u sredu.

Pismo pokazuje da rešavanje svih problema zbog tehničkog kvara nije ni blizu kraja za CrowdStrike. Čak i u ponedeljak, tri dana nakon prvobitnog sloma, kompanija Delta je imala probleme sa otkazivanjem letova i plavim ekranima smrti.

Kurc je u petak uverio javnost, u objavi na društvenim mrežama, da masovni prekid rada "nije bezbednosni ili sajberincident". Umesto toga, ukazao je na "problem sa ažuriranjem sadržaja Falcona za Windows Hosts", misleći na bezbednosni softver kompanije.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

18 h

Podeli: