Aktuelno 4

22.07.2024.

13:15

Netflix "eksplodirao"

Netflix je nadmašio očekivanja Volstrita za svoje drugo tromesečje 2024. godine.

Izvor: B92

Netflix "eksplodirao"
MAXSHOT.PL / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija je zabeležila povećanje prihoda od 17% u odnosu na prethodnu godinu i porast profita od 44%, dok je tokom tromesečnog perioda ostvarila jači rast pretplatnika od očekivanog.

Netflix je ovaj rast pripisao mešavini snažnog učinka od strane velikog broja svojih nalosva i kontinuiranoj koristi od plaćenog deljenja saržaja.

Rast pretplatnika od 16,5% u tromesečju nastavio je da podstiče vodeću poziciju Netflixa u striming industriji, dok se njegovi rivali — Disney, Warner Bros. Discovery, Paramount i NBCUniversal — bore da sustignu Netflix i ostvare profit u svom "direct-to-consumer" poslovanju.

Uprkos snažnim rezultatima, Netflixs je upozorio da će plaćeni neto dodaci u trećem kvartalu 2024. biti niži nego u periodu od pre godinu dana jer se uticaj plaćenog deljenja smanjuje. Takođe očekuje da će globalni prosečan prihod po plaćenom članu biti približno jednak u odnosu na prethodnu godinu u trećem tromesečju

Netflix planira da potroši 17 milijardi dolara na sadržaj 2024. godine, u odnosu na 12,6 milijardi dolara koliko je potrošio 2023. godine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

10 h

Podeli: