Aktuelno 6

21.07.2024.

11:00

Microsoft otkrio istinu

Microsoft je otkrio stvarne razmere prekida u tehnologiji koji je izazvao haos širom sveta – a primetan jedan veoma zabrinjavajući detalj.

Izvor: B92

Microsoft otkrio istinu
Tanjug/AP Photo/Shonal Ganguly

Podeli:

Microsoft je procenio da je 8,5 miliona Windows uređaja pogođeno globalnim IT krahom koji je izazvao haos u petak i subotu.

Možda zvuči kao veliki broj, ali to predstavlja manje od jednog procenta svih Windows mašina širom sveta, saopštila je kompanija.

"Iako je procenat bio mali, široki ekonomski i društveni uticaji odražavaju upotrebu CrowdStrike-a od strane kompanija koje upravljaju mnogim uslugama od kritične važnosti", priznaju iz kompanije.

Microsoft je saopštio da je problem počeo u petak u 15 časova po istočnom standardnom vremenu, pogađajući korisnike Windows koji koriste CrowdStrike Falcon softver za sajber bezbednost.

U objavi na blogu, CrowdStrike je istakao da je u petak uveče objavio ažuriranje koje je dovelo do pada sistema i zloglasnu fatalnu poruku o grešci "plavi ekran smrti" (BSOD).

CrowdStrike je saopštio da je primenio rešenje za problem, a šef kompanije Džordž Kurc rekao je za CNBC da želi da se "lično izvini svakoj organizaciji, svakoj grupi i svakoj osobi koja je bila pogođena".

Kompanija je takođe rekla da bi moglo potrajati nekoliko dana daok se sve potpuno ne vrati u normalu.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: