Aktuelno 18

20.07.2024.

15:50

Našao "tajnu kameru" za gledanje kroz predmete: Reagovali tvorci telefona VIDEO

Jedan jutjuber pronašao je način da iskoristi "tajnu rendgen kameru" na svom telefonu.

Izvor: B92

Našao "tajnu kameru" za gledanje kroz predmete: Reagovali tvorci telefona VIDEO
CMF

Podeli:

Jutjuber Maksvel Lu snimio je klip u kom koristi CMF Phone 1, nedavno predstavljeni telefon, i počeo time da nije znao čemu služi drugo sočivo koje se nalazi sa zadnje strane.

"Imamo problem", kaže Lu na početku snimka, i ubrzo pokazuje kako je snimio daljinski upravljač sa sve poklopcem, a na ekranu telefona su se, kao na rendgenskom snimku, videle baterije unutar daljinca.

Suosnivač kompanije Nothing, koja je i napravila CMF Phone 1, objasnio je kako je ovo moguće.

"Imamo neke od najpametnijih korisnika na svetu, i fer je reći da naša popularnost izaziva dosta pažnje", napisao je Akis Evangelidis u Twitter objavi.

"Na tržištu je stotine miliona senzora, a ovaj korisnik je otišao korak dalje i pristupio dubinskom senzoru uz pomoć aplikacije treće strane u developer modu, čime je postigao efekat providnosti", dodao je Evangelidis.

Objasnio je da njihov senzor nema filter za infracrveno svetlo, čime je pojačana mogućnost primanja svetlosti, i da se zbog ovoga nekad može stvoriti efekat kao da se gleda kroz predmete, pogotovo kada su tanki, poluprovidni ili kada su od crnog akriličnog materijala.

Dodao je, međutim, da ovome ne može da se pristupi bez pomoći nekih aplikacija treće strane, i da će Nothing u narednoj nedelji to zabraniti jer može da izazove zabrinutost u javnosti.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: